Arbete med barnboksmanus pågår

Det har visat sig att den bästa tiden att skriva är på morgonen. Egentligen älskar jag att ligga och dra mig på morgonen. Men eftersom morgontimmarna oftast är lugna här hemma passar det bra att skriva då. (Dessutom har datorn inte hunnit bli upptagen).

Jag är nu framme vid kapitel 19 och det är spännande hela tiden. Alldeles nyss har jag fått lära känna snöleoparden Gyám, Örnskogens väktare. 

Mitt mål är att skriva två kapitel varje dag. Jag behöver skriva så mycket för att ha en chans att hinna redigera texten innan den ska läsas av min lektör Stina Jonsson. 15 september vill förlaget ha ett slutligt manus för att boken ska hinna sättas och tryckas. Förlaget vill att boken ska var klar för försäljning 1 november, lagom inför julhandeln. Jag tror att jag ska hinna.

Gyám betyder väktare på ungerska. 

Bild från Canva.com