Boksigneringar

I helgen som gick hade jag två boksigneringar. Den första var på Ica Matkassen i Hallstahammar, där vi bor. Jag stod placerad vid pepparkakorna. Det härligaste som hände under den knappa timmen var när en kvinna stegade rakt fram mot mig med två barn i 11-årsåldern. ”Här har jag två stycken som älskar fantasy”, sa hon samtidigt som pojkens ögon började glittra när han såg böckerna. Han läste på baksidan av Draksvärdet (första delen) ”Den verkar jättespännande”, sa han och vände på boken igen ”och vad fin den är!”

Precis som jag trodde är framsidan perfekt för åldern. Texten är så pass enkel att ett barn som precis kommit igång att läsa längre texter klarar av det, och samtidigt är berättelsen och bokens formgivning sådan att äldre barn inte behöver känna att det är barnsligt. Efter ICA fortsatte jag till Bäckby i Västerås. Där hade Bäckby bibliotek, folkhögskolan och Röda korset tillsammans med andra föreningar anordnat en kulturdag. Det var trevligt att vara med författarkollegor och att träffa läsare. Våra böcker lottades ut. Och det värmde så klart i hjärtat när en mamma vann min bok Kristallhjälmen och hon visade sin lycka för att det var exakt den bok hon ville vinna. 


På lördag signerar jag böcker i samband med julfest i Pingstkyrkan i Hallstahammar och 14/12 är jag på Ica Matkassen i Hallstahammar igen.