Det här är jag

Jag är 47 år (för visst är jag det... måste alltid tänka efter...).


Uppväxt 

Brukar säga att jag är uppvuxen i Västerås även om jag var 12 år när vi flyttade dit (innan dess bodde vi i Härnösand, Kalmar, Huskvarna och Kungshamn) och trots att jag egentligen bott längst i Stockholm (det blev 20 år, jag som tänkte att det bara skulle bli under studietiden på lärarhögskolan). Jag och mina tre yngre syskon pratade om det där häromkvällen, att vi inte har ett hus som är ”hemma”. Istället förknippar vi barndomen med varandra och extra mycket nu när våra föräldrar inte längre är i livet. Mamma dog när hon var 54 år efter att ha varit svårt sjuk i MS i 20 år. Pappa dog hastigt innan han hann fylla 70 år. Min barndom var ljus, varm och kärleksfull med gemensamma måltider, samtal och utflykter och det vill jag ge mina barn också.


Min familj

Pappa sa att det bästa vi kan ge våra barn är föräldrar som älskar varandra. Det tog lång tid innan jag hittade den mannen och aldrig kunde jag ana att han skulle komma från Hallstahammar. Men när jag var 35 år gifte vi oss, Jonas och jag. Hos honom kan jag vara mig själv, han är mitt nya ”hemma”, vi  tycker att samma saker är viktiga (förutom att han tycker att golf och elektronik är viktigare är vackra block och vandringar).

Vi har tre pojkar. Den yngsta föddes när jag nyss fyllt fyrtio år. Och för ett år sedan kom en liten kille in i vårt hem. Han är placerad hos oss på halvtid av socialtjänsten.


Mitt jobb

Till vardags jobbar jag med skolledning på en skola i Västerås. Jag stortrivs att jobba med elever, lärare och föräldrar.


Mitt skrivande

För fyra år sedan började jag ta tag i ett intresse jag haft sedan jag var liten: att skriva. Jag har alltid drömt om att bli publicerad och då för fyra år sedan började jag ta små steg mot den drömmen. Jag fick noveller publicerade i tre novellantologier och började skriva på ett barnboksmanus. Hösten 2018 kom min första bok Draksvärdet ut och den fick fina recensioner och köptes in av bibliotek i hela Sverige. 2019 kom uppföljarna Kristallhjälmen och Eldskölden. Sedan blev jag trött. Lillkillen kom hem till oss och sorgearbetet efter pappa tog ut sin rätt. Men nu har jag börjat skriva så smått igen och jag har lovat min förläggare att jag ska ha ett manus till  en roman i maj/juni.