Efterarbete av manus

Min lektör (hon som hjälper mig att titta igenom manus) har bett mig vänta en vecka innan jag läser mitt manus Kristallhjälmen. Om det ”får vila” är det större chans att få syn på felaktigheter eller saker i handlingen som man har missat. 

Jag ska lyda hennes råd. 

Istället har jag tittat igenom mina första anteckningar som jag skrev inför skrivandet av Kristallhjälmen. Det är kartor, beskrivning av föremål, personporträtt, flödesscheman, tidslinjer och lärdomar som huvudpersonen behöver få. Jag har mitt arbetsmaterial i ett A4 skrivblock med tjocka pärmar. Jag fick eller köpte det för ca 20 år sedan. Och inte hade jag då en aning om att det skulle innehålla en sådan skatt. 

Förhoppningsvis får jag snart input från min bror   också. Han hjälpte mig med Draksvärdet och såg vad jag kunde stryka, flytta och förstärka för att det skulle bli mer spännande och inte övertydligt. 

Om en vecka tar jag tag i manuset igen.