En bok blir till

I lördags skrev jag på boken i fem timmar. Det blev flera kapitel inklämda innan upplösningen för att behålla och öka spänningen. Jag var så inne i min berättelse att jag fortfarande inte kan fatta att jag skrev så länge. Men min man förstår: ”Du satt ju och skrev hela kvällen.”

Nu har jag skickat texten till samma lektör som hjälpte mig med Draksvärdet. Hon heter Stina Jonsson och hjälper mig att se när jag upprepar mig, när karaktärerna inte är trovärdiga, när jag tappar läsarens intresse, när dialogerna är dåliga eller när berättelsen haltar. Jag ser mycket fram emot att få läsa hennes kommentarer om några veckor. 

Jag har också skickat berättelsen så att formgivaren Eduardo Souza (som gjorde det läckra omslaget till Draksvärdet) kan läsa och sedan göra omslaget till denna bok också. 

Det är spännande att arbetet med boken pågår, trots att jag får en lugnare period nu. 

Landskapet på bilden fotograferades under familjens höstlovsresa i Devon, England. Det var en mycket inspirerande resa och miljöerna i Kristallhjälmen är hämtade därifrån.