För ett år sedan

För exakt ett år sedan skickades min första bok Draksvärdet till tryckeriet. Nu redigerar jag min tredje bok Eldskölden. Vilket år det har varit!

Hela resan finns här på bloggen: förväntningar, tuffa perioder, när drömmen slog in, möten med min målgrupp i författarbesök och processerna när mina böcker blir till.

Här kommer en sammanfattning:

Arbetet med Draksvärdet började på allvar 2017 efter att ha varit en liten idé i flera år med en pojke som ser sig själv med ett draksvärd i ett dataspel. I januari 2018 var manuset klart och jag skickade det till förlag med förhoppning om att bli utgiven. Och i mars 2018 fick jag äntligen beskedet jag väntat på. Joakim Sunesson på Semnos förlag ringde när jag stod i en bilhall i Västerås. Han berättade att de ville ge ut den första boken Draksvärdet. Vilken lycka! Vi åkte hem och åt tårta för att fira. Eduardo Souza fick uppdrag av förlaget att göra omslaget och när jag fick se förslaget blev jag helt såld. Det fångade bokens känsla perfekt och jag tror att det är en bok som barn och ungdomar kan känna sig stolta över att läsa.

I september 2018 hade jag bokrelease för Draksvärdet i Hallstahammar för släktingar och vänner.

Tack vare ett fint omdöme av Bibliotekstjänst köptes Draksvärdet in av bibliotek i hela Sverige vilket gjorde att det behövdes en andra tryckning efter bara två månader.

Arbetet med den andra boken gick lite trögt, men efter att familjen gjorde en resa under höstlovet 2018, till hedarna Dartmoor och Exmoor i Devon, England fick jag den inspiration som jag behövde. Manuset skickades in efter jullovet och kunde ges ut i maj 2019.

Påsken 2019, strax innan bokreleasen för Kristallhjälmen började jag skriva på den tredje boken. Men arbetet kom av sig när min pappa hastigt och helt oväntat dog. När jag efter två månader återupptog skrivandet upptäckte jag att skrivandet blev en en bearbetning av allt som hänt. På vilket sätt kommer du att märka när du läser Eldskölden som kommer i november 2019.

Tack för att du följer mig på min resa!