Författarliv

Nu är det spännande tider

Nästa vecka kan omslaget för min barnbok vara färdigt. Det görs av formgivaren och illustratören Eduardo Souza. Det ska bli så spännande att se hur han tolkar min berättelse i ett omslag. 
    Jag har lite jobb att göra nu. En bild ska skickas in som ska användas på boken och i marknadsföring. Min mans systerdotter Johanna Ridderström tog ett väldigt fint foto förra sommaren. Det tar jag.
     Dessutom ska jag skiva en baksidestext. Det är inte det lättaste. Den ska locka till läsning, ge en bild av vad det är för en sorts bok, men samtidigt inte avslöja för mycket. (Ett första utkast till min baksidestext ser du om du klickar på blogginläggets bild)
     En författarpresentation ska också skickas in. 
    I veckan har familjen varit på pingströrelsens stora konferens Nyhemsveckan. Där träffade jag Stina Jonsson som lektörsläste min bok och som har gett ut flera böcker på samma förlag som jag ska finnas på (Semnos förlag) och jag träffade även förlagskollegan Hanna Christenson. Båda signerade böcker på bokhandeln Nya musik. Jag köpte böcker av de båda, bland annat ”De förflyttade” som Eduardo Souza (han som jag nämnde tidigare) har gjort det supersnygga omslaget till. 

Tänk, nästa år kanske jag få stå där och signera böcker!!