Försommar och vemod

Just denna årstid är saknaden störst efter dem som inte finns ibland oss längre. Allt det vackra som spirar och gror bär med sig ett vemod. Detta beskriver jag i min novell ”Så vackert att det gör ont”. 

Maj var den månad då min mamma dog, endast 54 år gammal efter 20 års svår sjukdom. Maj är också månaden som har mors dag. Jag får inte fira min mamma och mina pojkar fick aldrig träffa henne. 

Men skrivandet är helt fantastiskt. I min novell ”Eftermiddagskaffe på Kungsö” gör jag en tidsresa och ser till att jag får träffa mamma, farfar och andra som saknas oss. Det var väldigt fint att skriva den texten och när jag skrev om mitt möte med min mamma började jag att gråta. 


I min bok ”Uppdrag i Athirion -Draksvärdet” låter jag mina pojkar träffa min mamma i en försommarträdgård. Där bjuder hon dem på Mammas godaste limpa och  svartvinbärssaft i en berså. De får göra det i den vackraste årstiden ...

... utan vemod.