Fortsatt arbete med Kristallhjälmen

Jag har fått svar från min lektör Stina Jonsson. Hon läste igenom min första bok Draksvärdet och eftersom hennes respons hjälpte mig att göra en ännu bättre bok, anlitade jag henne igen. Precis som förra gången kändes det som julafton att få läsa hennes 8 sidor med analys av mitt manus, svagheter och styrkor och läsa hennes marginalanteckningar i själva manuset. 

En av huvudpersonerna har jag haft väldigt svårt att få grepp om och det genomskådade hon så klart. Jag smålog när hon skrev att personen i flera kapitel ”ofinns” fastän den uppenbarligen borde vara närvarande. 

Hon har tipsat om en bok jag ska läsa för att förstå personen bättre och det ska jag förstås göra. 

Stina hade också synpunkter på omslaget. Hon satte ord på det som jag känt vagt. Och nu har det gått flera vändor fram och tillbaka mellan mig, Stina, formgivaren och vår förläggare. Jag är så glad att Stina sa sina åsikter för resultatet nu är så mycket bättre och hänger ihop med första bokens omslag på ett tydligare sätt. 

Det är fantastiskt att få vara med i ett team med så kompetenta människor. 

Nu har jag ett gediget redigeringsarbete att göra innan det är dags att skicka in färdigt manus i början av mars.