Idag 13 juni

Igår fick jag två paket med böcker av två kvinnor som betyder mycket för mig. Ann-Marie var en av dem som tog sig an oss syskon sportlovet 1984 när mamma blev akut sjuk. Britt-Marie är min mammas bästa vän och var en av de första som träffade mig som nyfödd. Både Ann-Marie och Britt-Marie har hört av sig flera gånger till mig sedan pappa dog i april. Det är fint att veta att det finns kvinnor i den äldre generationen som finns där för mig och mina syskon.

Båda böckerna handlar om sorg och har liknande upplägg med vackra foton. Texten består av betraktelser, korta berättelser och dikter.
”Från skymning till gryning -En resa i sorgens landskap” Text: Sofia Eriksson Musik: Camilla Voight Foto: Mattias Söderberg
”När du en gång är borta -Om att förlora sina föräldrar” Av: Liselotte J Andersson och Tore Hagman

Inspirerad av dem valde jag en bild från idag och skrev en egen text. För idag fick jag och mina syskon ytterligare ett tråkigt besked, denna gång handlar det om svår sjukdom i vår närhet. Det är tungt att bära att ännu en person som är oss kär går igenom en tuff period. Och fortfarande händer allt som händer oss i den vackraste av årstider. 
Sorg drabbar oss igen och pelargonerna slog ut just idag.


13 juni

Livet - Smärtan
Kärleken -Sorgen
Regnet - Blommorna
Ovissheten - Tryggheten
Ångesten - Tacksamheten
Det brutala - Det ljuva