Inspiration av en bild

För sex år sedan såg jag en fantastisk bild som satte igång fantasin. En bekant till mig, Lisa Davidsson, hade fotat sin dotter klädd som hämtad ur en fantasyberättelse med en pilbåge i händerna. Jag frågade henne om jag kunde få dela bilden, men hon gav mig ett villkor: ”Skriv boken så får du bilden”.

Nu finns boken: ”Eldskölden”. En av karaktärerna som huvudpersonen Arvid möter heter Anje-Li. Hon säger inte så mycket, men är skicklig med pilbågen och är en överlevare i vildmarken. Hennes syster Elly-lo är mer omhändertagande och kontaktsökande.
Flickorna har varsin uggla, Guld och Silver. De hjälper Arvid att ta sig till Örnskogen där han ska få Eldskölden. 

När jag skrev om Anje-Li hämtade jag inspiration från bilden med pilskytten och från min brorsdotter. Och i somras besökte vi en uppbyggd medeltidsby där vi bland annat fick pröva bågskytte.  


Det finns mycket att hämta inspiration av. 


Och idag såg jag en underbar målning som min vän Maria Nimmersjö hade målat. Den satte också igång min fantasi. ”Kul att det satte igång din fantasi... ett möjligt bokomslag kanske”, sa hon. Ja, vem vet. Det är mycket möjligt. 
Maria har ett fantastiskt instagramkonto. Följ henne! @nimmeart

(Klicka på bilden för att se den i sin helhet)