När livet tar en ny vändning

Förra veckan var vi syskon med våra familjer i Kungshamn. Pappa hade bokat in oss alla på vandrarhem i Hovenäset redan i höstas. I bokningen berättade han att vi bodde i Kungshamn på 80-talet och att vi skulle göra denna resa i samband med hans 70-årsdag. Han skrev också att han ”kände sig välsignad” som hade 4 barn och 11 barnbarn.

Nu blev det annorlunda. Vi förlorade pappa hastigt och helt oväntat i påskas.

Jag var länge tveksam till att följa med på resan till västkusten under dessa nya förutsättningar, men sista veckorna bestämde jag mig ändå för att jag skulle följa med de andra.

Mamma blev sjuk under de tre år vi bodde i Kungshamn, sjukdomen som skulle ta hennes liv 20 år senare när hon bara var 54 år. Det var väldigt känslosamt för mig att vara i Kungshamn utan både mamma och pappa och jag grät mycket.

Jag är ändå glad över att jag åkte, för jag älskar mina syskon och deras familjer och jag vet att sorg är baksidan av myntet som heter kärlek.