Nya äventyr i Athirion

Jag har nu påbörjat arbetet med bok nr 2 i serien som går under arbetsnamnet "Uppdrag i Athirion". Innan jag satte mig igår hade jag endast tre ingredienser: Ville, Okalompen och kristallhjälmen. Jag var väldigt nyfiken på hur de hängde ihop och vad de kommer att möta i det läge som Athirion befinner sig i när handlingen tar sin början.

I denna process skriver och ritar jag på papper. Det hjälper mig att få koll på tankar, olika personer, förflyttningar, skeenden och känslor och får det att hänga ihop. Jag hade väldigt roligt igår kväll, tiden flög iväg och det var en stor lycka när bitar började falla på plats.

Imorse vid frukosten berättade jag början för mina pojkar och jag såg i deras ögon att jag är på rätt spår. Mellanpojken kände igen sig i huvudkaraktärens dilemma. 
"Jaha, så det var det du skrev igår. Jag såg att du satt i köket och skrev", sa fyraåringen.

Det är lite jobb kvar att få klart skelettet till berättelsen, sen är det dags att börja skriva texten.