Skogen och en lektör

Idag var jag och familjen i skogen. Vi gick bruksleden etapp 6 som går mellan Hallstahammar och Surahammar. Det blev inte hela sträckan, men 6 km i alla fall.

Äldsta sonen var inte så sugen på en skogsvandring, men han är däremot väldigt ivrig att arbetet med "Draksvärdet" ska fortsätta. (Han frågar mig varje dag och jag har jobbat med den.) Så jag berättade för honom att jag måste samla information till kapitlet som utspelar sig i den mörka skogen. Det förstod han och då tyckte han att det var lite mer spännande att komma iväg. Att vi skulle grilla korv vid ett vindskydd lockade honom också.

Det var spännande att vara på en plats med tanken att hitta beskrivningar till en bok. Och jag fick flera uppslag. Pojkarna gick och pratade och jag kunde gå tyst och tänka. Det var toppen.

Idag har jag också fått svar från en lektör, Stina Jonsson som jag kontaktade igår. Hon ska läsa igenom mitt manus och se vad som är styrkorna och vad som kan bli bättre. Det ska bli intressant och givande hoppas jag. 

Så arbetet fortskrider -till både min och sonens glädje.