Tredje boken ”Eldskölden” klar

Jag har nått en viktig milstolpe i arbetet med min tredje bok ”Eldskölden”. Idag hade jag riktigt flyt i skrivandet och istället för att skriva de två kapitel som jag planerat, blev det sju kapitel! Dessutom var vädret halvdåligt och barnen lekte mes sina kusiner, så omständigheterna var gynnsamma. 

Jag trodde inte att jag skulle ha kommit så här långt förrän om en vecka, så jag är väldigt nöjd. Nu borde jag hinna med en hel del redigering innan semestern är slut om en och en halv vecka. 

Även om jag vet att det är mycket jobb kvar att läsa igenom, redigera, stryka, lägga till, vässa formuleringar, anpassa språket till målgruppen och öka spänningen, är det jätteskönt att ha en berättelse från början till slut att utgå från. 

Nu ska jag låta texten villa några dagar så att jag jag kan läsa den med fräscha ögon.