Utomhusgudstjänst

Varje gudstjänst som jag är med i förbereds noga. Det viktigaste är att det verkligen blir en GUDS-tjänst och alltså inte underhållning (sedan gör det så klart inget om det blir roligt, intressant och spännande, men det är inte huvudsyftet) Det behöver finnas ett budskap och en möjlighet att ta ställning, möta Gud eller få ett behov uppfyllt. Därför ber och suckar jag till Gud att han ska leda i förberedelserna och att han ska möra människor under själva gudstjänsten. Det kan bara han göra. 

Det andra som är viktigt för mig, och där jag kan bidra, är att alla åldrar upplever att gudstjänsten är för dem. Det är en utmaning! Därför är det så bra att tänka på mina egna pojkar i t ex sångval. 

Idag var det min tur att ansvara för gudstjänsten. En ytterligare aspekt att ta hänsyn till idag, var att vi skulle vara utomhus. Jag tänkte: "Om någon av mina bekanta eller grannar skulle gå förbi, vad skulle jag vilja att de fick höra?" Än en gång funderade jag på sångval. Eftersom jag inte hade dragit ihop ett helt band använde jag Spotify till flera sånger.

 Sånglistan kommer här:
  • Pump it up (Emmy och Ella)
  • Glad att få leva (Segertoner)
  • Fattig bondräng (Astrid Lindgren)
  • Guds kärlek är (Segertoner)
  • Du är Gud du är underbar (Magnus Bredmar)
  • Tro (Marie Fredriksson)
  • Be så ska du få (Magnus Bredmar)
  • Happy (Pharell Williams)
Temat var: Skatten i åkern. Detektiven och Nelson medverkade. Och jag berättade liknelsen om skatten i åkern med gummistövlar och spade i handen. 

Jag bad mina pojkar att berätta för mig efteråt vad de tyckte var bra och om det var något som kunde bli bättre. 8-åringen tyckte allt var bra. Och 6-åringen att allt utan Marie Fredrikssons sång var bra. 

Det är ett bra betyg!