Mina böcker

Tänk att serien ”Uppdrag i Athirion” är klar!

Arbetet med ”Draksvärdet” började på allvar 2017. Innan dess var det bara en liten idé i flera år som handlade om en pojke som såg sig själv med ett draksvärd i ett dataspel.

När manuset var klart skickade jag det till förlag med förhoppningen om att bli utgiven. Och i mars 2018 fick jag äntligen beskedet jag väntat på. Jag och min man var i en bilhall i Västerås när Joakim Sunesson på Semnos förlag ringde och berättade att de ville ge ut den första boken, ”Draksvärdet”. Vi åkte hem och firade med tårta.

Eduardo Sousa fick uppdraget att göra omslaget och när jag fick se förslaget blev jag helt såld. Det fångade bokens känsla perfekt och jag tror att det är en bok som barn kan känna sig stolta över att läsa.

Tack vare ett fint omdöme och högsta betyg från Bibliotekstjänst köptes ”Draksvärdet” in av bibliotek i hela Sverige. Redan efter två månader var den första upplagan på 1000 exemplar slutsåld och en ny tryckning gjordes.

Arbetet med bok nummer två gick lite trögt, men efter att familjen gjort en resa under höstlovet 2018, till hedarna Dartmoor och Exmoor i Devon, England, fick jag den inspiration som jag behövde.

Påslovet 2019, strax innan bokrelease för ”Kristallhjälmen” började jag skriva på den tredje boken. Men arbetet kom av sig när min pappa hastigt och helt oväntat dog natten till påskafton. När jag efter två månader återupptog skrivandet upptäckte jag att boken ”Eldskölden” handlande mycket om sorg, avsked och återförening. Skrivandet blev ett sätt för mig att berarbeta vad som hade hänt.

Jag hoppas att du vill läsa böckerna och ge dem till barn i din närhet. De andas hopp, tro, uppmuntran att vara  stolt över den man är och att vi var och en, oavsett personlighet eller gåvor, kan få vara till hjälp i den här värden. Det finns ett uppdrag som väntar på oss var och en!

Läs mer om böckerna här
Beställ här